Tuesday, March 29, 2011

ReHiding Published in Competitions Magazine*'s e-zine

"Office of Urban Transformations Research, Australia. Re-Hiding. The metal ‘hide’ can be repositioned to accommodate shifting programs seasonally. The development of living systems proved to be a winning strategy at the Signal House site as well. Located just steps down the canal, a planted skin was the winning entry--transforming an abandoned tower into a vertical planting site. Once an operational hub for the rail line, this narrow, graffitti-covered tower has come to be one of Griffintown's most beloved landmarks. The Office of Urban Transformations Research (OUTR)--based at RMIT University in Melbourne, Australia--envisioned a winning second skin for this hollow structure. Re-Hiding wraps a playful metal mesh around the tower, creating a new temporary 'hide' for the emblematic carcass. The hide functions as a versatile planting frame, capable of being adjusted to maximize seasonal light levels, and folding onto itself to become seating and bicycle parking as it meets the ground. Like a snake's skin, the hide is designed to be shed when no longer needed." For more information on the article please go to www.competitions.org