Monday, September 22, 2014

ReActivate: Latrobe Valley - This Space Launch



The launch of This Space, an artist run initiative that turned the Traralgon Court House into a temporary art gallery, on the 5th of September.

19 and 20 year-old Boolarra residents were busy filling the heritage listed building with installation art, including a zorb-like chandelier made out of plastic-wrap legs, video projections and string zigzagging across the corridor.

Image credit: Bryan Petts-Jones, Latrobe Valley Express


 They will be occupying the space for 6 weeks before moving on to a yet to be confirmed site in Morwell.

"It's a little bit confronting for people who are from older generations, who come in and say, 'Where are the paintings?' I like that, that's what we're trying to do, push the boundaries and stir up a raucous."



ReActivate: Latrobe Valley - The VRI Working Bee

On the 16 and 17th August, the VRI Hall held a Working Bee, an event where local residents volunteered their time and effort to help reinvigorate the aging building.



The two day event saw the interior of the hall repainted as well as the roof and ceiling fixed.



Sunday, September 21, 2014

Entry Awarded Joint 2nd Place - New OUTR Project Release

Cronulla City Council announced our entry for their Design Ideas Competition joint second place, and we are still in the running for the People's Choice voting award. However, it would seem the odds are against us, as they have only put up one of our panels.

We have  also released the project to the www, called  in the loop_cronulla.
Please >>>>Click Here<<<< to see more via the official OUTR website.

Description extract:

‘In the Loop’ proposes a Cronulla Circuit that is continuously transformed to simultaneously be an event and stage a range of scheduled events in order to activate, connect, and celebrate Cronulla.

A new striated surface is coded through its glow in the dark lane markings and dot matrix. This coded surface acts as the host and organiser for the mobile set of components that organise the dynamic space in response to the yearlong calendar of events. The mobile components consist of unique tree planters and benches moved by an automated ‘walkie trolley jack’.